posted of watching someone if you do not know her temperament. do not judge a person as you evaluate a tree that they could produce a leaves or not. Allah is Just, He is more aware of everything..

Monday, 5 August 2013

ramadhan versus syawal

assalamualaikum..

hmm awkwardnye nak update blog. sebenarnya banyak je cerita yang aku nak stoghie kat blog ni. tapi banyak pulak penghalangnya. busy plus  penyakit malas berpanjangan tanpa musabab yang kukuh.

things getting faster.. veryy

dunia nak kiamat kan, memang sehari rasa macam satu jam je.

pejam celik pejam celik irine nadia dgn yana khairuddin dah bersalin, maria elena become preggy mommy, cik epal dah nak kahwin, baby dena bahrin dah umur berapa tahun tah.

pejam celik pejam celik ramadhan dah nak berakhir. tinggal lagi 2 hari je dah nak raya dan aku sempat pulak update blog time-time genting macam ni. hehe

entahlah, i think i didn't give the best ramadhan kali ni. yet it's the best compare dgn ramadhan sebelum-sebelum ni. hopefully masih diberi kesesmpatan nak jumpa ramadhan tahun depan..

tapi kali ni aku memang rasa sayang eh rasa sayang sayang eh nak tinggalkan ramadhan. rasa macam tak semangat nak raikan hari kemenangan,syawal. tak tahu kenapa. rasa macam something missing. rasa macam tak cukup taqwa dalam bulan ramadhan ni. masih banyak yang perlu diperbaiki.

kemenangan ramadhan itu ialah taqwa.
syawal tu datang meraikan kemenangan. 
kalau takde/kurangnya taqwa pada bulan ramadhan,
apa yang nak diraikan?
-somewhere from youtube

ahh sedih lah pulakk

jadi dikesempatan ini, aku betul-betul ikhlas mintak ampun maaf dari akar rambut sampai ke hujung kuku kaki. semoga lebur lah dosa-dosa yang aku lakukan sesama manusia.

salam lebaran 2013 :)

p/s: aku kalau datang mood muhasabah diri memang macam ni, kalau datang perangai otak zeng-takbetul tak jadi ape jugakk, hesy, kelam!

No comments:

Post a Comment