posted of watching someone if you do not know her temperament. do not judge a person as you evaluate a tree that they could produce a leaves or not. Allah is Just, He is more aware of everything..

Thursday, 15 August 2013

of biochemistry, UKM

aku selalu memikirkan masa depan..

biasalah perempuan, overthink.

kebelakangan ni aku cepat terasa hati, sensitif, lembik sebijik sifat-sifat perempuan. dan aku tak sangka aku ada air mata. hehe! dah berapa tahun aku tak nangis sebab aku bukannya suka nangis pon. compare to my life in secondary school, i'm the strongest. boyish, brutal, kata je lah apa aku buat dunno je. even masa aku dpt result spm, still huha huha. LOLs
 .
baik lah, sejujurnya aku bakal melanjutkan pelajaran ke UKM. degree in BIOCHEMISTRY. aku bukannya dapat kos lelong or whatsoever, kos tu pon masuk dalam list pilihan aku. pilihan ke 4. things is different. everybody is happy but i didn't. i cry a lot kott. pantang org tanya kos ape, aku jawab dengan air mata. 3 hari yang berlalu rasa macam zaman kejatuhan aku. feeling worse.but still, makan ok, mandi ok, everything ok. tapi betullah, tears is out of control. sukahati dia je nak keluar time bila. puii bikin malu je

to be frank, sebenarnya aku nak sangat health science. pilihan satu, dua, tiga aku semua aku mohon health science. tapi dapatnye science & technology. entah dah besar godang ni aku suka hospital. i like everything about hospital. the smells, the people.. aku memang tak layak la nak jadi dokter, tapi aku nak kerja kat hospital. kat lab ke, dieticians ke tak kesah la. jadi bila tak dapat tu, rasa macam ditusuk sembilu. sembilu lah sangat....

dan bermacam-macam feedback aku dapat

(cousin, medical student)
A: dapat kos ape?
ME: biochem
A: pehhh kalau diberi peluang blajo balik biochem, mmg aku tak nak

(friend, medical student)
B:dapat kos ape?
ME:biochem..
B: hebat arr, biochem is the toughest subject kott

(pegawai bank)
C:dapat kos ape,dik?
ME:biochem..
C: hoh? takut abg mndengarnya..

HAHAHAHAAH!

masa berlalu. alhamdulillah aku pon dah boleh terima. rasa macam tak senonoh gila. annoying. tak bersyukur. tak menerima apa yang Allah bagi. menolak takdir dan bermacam macam lagi lahh..

ada je org dpt 4 flat tapi tak dapat mana-mana. ada je yang dpt resul excellent, ko-k excellent dapat kos lelong.

yeah, i should be grateful.

alhamdulillah


3 comments:

  1. Assalam akak, nak tanye, utk kos ni, berapa pointer paling rendah yg lepas masuk ek kalau dr asasi sains uitm? Ade x yg pointer bawah 3.0 tp dpt kos ni? Tq

    ReplyDelete
  2. Salam kak....sy tngh tnggu result..smentara tu,sy pun sbenrnya konfius,nk ambik science tech or health science....boleh bg klebihan tntg biochem x?

    ReplyDelete
  3. Salam kak....sy tngh tnggu result..smentara tu,sy pun sbenrnya konfius,nk ambik science tech or health science....boleh bg klebihan tntg biochem x?

    ReplyDelete