posted of watching someone if you do not know her temperament. do not judge a person as you evaluate a tree that they could produce a leaves or not. Allah is Just, He is more aware of everything..

Wednesday, 3 July 2013

jejak kasih...

2 hari lepas aku jumpa member aku time sekolah rendah. fahrul nama dia. tak ingat full name dia. fahrul razi ke fahrul nizam lebih kurang macam tu la...

padahal rumah sekangkang hamster je. mak dia selalu la aku jumpa. nak dijadikan cerita, pak cik isa (ejen yang uruskan lesen) berhenti rumah dia. dan keluarlah seorang jejaka berbadan taff. jejaka lah sangat...

"ni fahrul ke abang dia ek? takkan lah fahrul taff plus tembam plus gedabak macamni?" getus hati kecilku (tak payah nak getus menggetus sangatlah. hengko hengat nak buat novel ke hape)

yela kan dah berapa tahun tak jumpa. last aku jumpa dia darjah 6. haa, ko kira la sendiri berapa terpisah. cewahh macam lah pasangan kekasih.. lagipun aku ni memang ada masalah sikit nak cam wajah orang. aku kenal dia pon sebab berhenti rumah mak dia. hahaha adeke

dalam setengah jam jugaklah kita orang main tarik tali dalam hati. aku pandang dia, dia pandang tempat lain. dia pandang aku, aku pandang tempat lain. pehh dah macam cerita hendon wa cakap lu. nasib baik la aku ni bukan golongan pemalu tak bertempat. aku tegur je. haa mmg tepat sangkaan aku tu member aku. dia pon kenal aku laaa. berbunga hati ini. kenapa hati mesti keluar bunga, kalau keluar duit kan bagus...

lantas mengimbau kenangan lalu...

dia pernah bagi aku kad raya. aku ni memang natural born tak suka cintan cintun dan sewaktu dengannya. aku memang benci dia. benci sangat-sangat walaupun time tu dia hengsem nak arwah dan menjadi pujaan hati ramai. dulu dia sangat comel hokayy. pakai songkok, specky, kemeja lengan panjang (librians la katekann). dia dulu stok stok skema plus alim laa.

lepas tu aku pergi jumpa dia sambil bawak kad raya. aku koyak-koyak depan dia lepastu aku pijak-pijak ceraian kad tadi sambil buat muka berlagak dan menyampah tahap cipan. cipan pun tak macam tu aku rasa.

lepas tu dia nangis. aku selamba hipopotamus je berjalan meninggalkan tanpa menoleh kebelakang lagi.. (ayat nak sastera je!)




sengal gila aku buat macam tu dan sengal lagi orang yang mempercayai ceritaku di atas ini. kehkehkhekk

takde mende yang menarik pon pasal aku dengan dia kat sekolah dulu. aku cuma suka tengok dia melukis je. sebab dia pandai melukis.

tu je? ye, tu je.

hahahaha! bye entri yang membosankan..




No comments:

Post a Comment