posted of watching someone if you do not know her temperament. do not judge a person as you evaluate a tree that they could produce a leaves or not. Allah is Just, He is more aware of everything..

Saturday, 11 May 2013

me=houswife, housewife=me?


i'm busylady now, dont you know? being housewife ain't easy. definitely not!

now i'm realize that there is a thing which more difficult than c++. being a housewife.
adeke c++ disamakan dengan housewife. haruu la farahin

dah 2 minggu aku bermastautin di rumah lepas habis matrikulasi hari tu. of course lah aku jadi orang gaji yang tak diberi wang saguhati a.k.a wang elaun. sebelum menyambut seruan nak ambil lesen jangan harap aku nak buat part time kat luar. free je semalam kena gelak. umur 20 tapi still tak reti drive.walaupun aku tak rasa sekelumit pon yang kelakar. buat sakit hati je.

ok cut the craps

ingat senang ke buat kerja kerja housewife ni? sampai nak terpatah tulang rusuk kiri oi. isy, janganlah patah. kang tak jumpa pulak pemiliknya. ex-collegemates aku yang sibuk memantapkan skill-skill housewife to be pon cakap penat jugak. kiranya teori aku yang housewife-ing thingy ni memenatkan memang boleh diterima pakai la ek!

sementara aku ada kat rumah ni aku lah yang ambil alih tugas mak. hampir sepenuhnya. yelah, bila lagi nak berbakti. sementara banyak masa terluang ni aku tolong la apa yang patut. kira baik la jugak aku ni. MUAHAHHA

everyday. same routine.
  • kemas bilik, kemas ruang tamu, kemas ruang tengah 1, kemas ruang tengah 2, kemas bilik abg dengan mursyid, kemas surau, kemas bilik along, kemas bilik uda, krmas bilik mak
  • kemas dapur. basuh pinggan. buang sampah. kemas la apa apa yang patut kat dapur
  • sental toilet (toilet ade 2) basuh kain. sidai kain.
  • kemas berandar depan, tepi, belakang
  • lipat kain. (hazabnye melipat baju kids yang bermacam macam design)
  • mop lantai
  • iron baju sekolah adik
bonus
  • mempersiapkan barang barang uda nak ke matrikulasi (while she still in PLKN. sebab day dia habis PLKN terus gerak pergi matrik. one way)
  • kemas buku buku. asingkan mana yang tak guna (since uda baru habis SPM, aku habis matrik, buku buku dip along yang dah lama tak terkemas)
 aku kemas pagi, petang dah bersepah. paling menguji kesabaran aku. dapatlah kita rumuskan bahawa this houswife-ing thingy juga menerapkan nilai nilai murni yang tinggi.

apelah dosa aku mendapat adik adik yang superb nakalnyee. dah la buat sepah, melawan pulak tu bila aku suruh kemas. sekali pakej dia panggil aku kakak singa. eeee degilnya masyaallah.


p/s: i dunno that this housewife-ing thingy can be tiring aaaaa T.T

.

No comments:

Post a Comment