posted of watching someone if you do not know her temperament. do not judge a person as you evaluate a tree that they could produce a leaves or not. Allah is Just, He is more aware of everything..

Tuesday, 20 November 2012

about me, maybe?

banyak benda yang kita tak tahu dan perlu tahu. banyak benda tentang diri sendiri yang kadang kadang kita tak tahu. macam aku. *cehh, macam lagu pulak.

dah pakai internet free ni, aku pun manfaatkannye lah. cewahh. tak tahu lah istilahnye. kalau baca-baca blog orang tu aku tahu lah nama dia blogwalking. tah kalau searching searching ni internet jogging kot...

hasil duk tekan tekan search kat pak cik google tu ..aku pun pelik, kenapa semua orang nak ambil google tu jadi pak cik angkat dia, dgn aku aku sekali dah terpengaruh. hesy, tak boleh jadi ni. marah pak cik-pakcik kandung aku yang tah berapa orang tu sebab aku menduakan dorang.pakcik sendiri pun tak ingat. banyak benda kena ingat. password facebook lain, password twitter lain, password blog nye lain, tagged lagi.. hah, sebut semua laman sosial yang kau ade jah oii

aku jumpa lah fakta ni. fakta yang buat aku tertarik, menarik kau memang the bomb lah. fakta anak nombor 2. kalau korang bukan anak no 2, tak payahlah sibok nak baca, takde kaitan pun, go and searching for yourself lah ye. hihii

aku kalau baca mende alah macam ni, mmg wajibulghunnah aku buat analisa. kononnye, nak tengoklah betul ke tak dengan aku. cewahhh, nak nilai diri sendiri nampak

FAKTA UNTUK ANAK NOMBOR 2 :

ANAK MANJA EMAK ♥

sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. ^^ 
(tak tahu, nampak nye kena tanya emak. yang penting, aku bukan anak manja yang sikit sikit ngadu kat mak)




ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia aje yg betul.dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg KETEGAQ.kemahuan dia kuat.kalau buat sesuatu sungguh-sungguh.kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.
(betul. semua betul. rasa nak right je besar besar pakai pen merah. sekali pakej dengan 3 bintang)




TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 2 ni dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia.
(betul. pujuk emak pun aku tak reti. pakwe tak tahulah sebab tkde pengalaman)




BERCINTA
dia kalau bercinta, sangat setia.sanggup berkorban. :D
(pending dulu, cek balik 8 tahun kemudian)




HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang.kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah.degil tak boleh toleransi.
(betul. sebab aku tak suka warna kelabu)




HATI
Anak no 2 ni juga nampak aje keras.tp hati dia lembut.SATU lagi pe'el dia.dia tak boleh ditegur.
(betul. walaupun aku selalu cop diri sendiri ni lemah lembut, tp hakikatnya aku kasar.)




BERDIKARI
Very independent.memang betul.tp kalau terlebih independent pun payah.mudah bergaul.very take care.
(betul. suka buat keputusan sendiri walaupun kadang-kadang salah)




ARAHAN
Anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan.dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.
(betul. aku tak suka diarah. aku juga pernah bercita-cita nak jadi CEO syarikat macam dalam novel, ala-ala bos gituhh)




PEMAAF & CARING
tidak dinafikan anak no 2 ni pun pemaaf dan caring.TAPI awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah.
(betul. kalau aku marah, asap volcano keluar, magma bersedia memuntahkan laharnya...)




PAKAIAN
Nak semua up to date.semua nak kemas.
(betul. sebabnye aku suka beli baju tapi tak pakai pakai. hahaa)



pokok pangkalnye semua betul. siapa lah yang buat fakta ni, pandai betul dia. aku pun nak menuntut ilmu psikologi lah. macam best je.. hehe  

No comments:

Post a Comment