posted of watching someone if you do not know her temperament. do not judge a person as you evaluate a tree that they could produce a leaves or not. Allah is Just, He is more aware of everything..

Friday, 23 November 2012

3 Days before..

cuti yang disaster..

2 minggu cuti yang sengal..

3 Days before cuti nak habis.

finally,


we went to 2 beach in a day. what a surprise? thank mummy, thanks dad. heheee

first, we went to Tanjung resang, Mersing. jalan jalan je..
second, we went to Teluk Godek, Mersing juga. hehe. mandi manda, tapi adek adek aku je la.

dah besar..  cehh, rasa diri ini sungguh matang

sebenarnya malas, sebab berpasir. nanti kena mandi sekali lagi. dah la aku ni memang spesis 'rajin' mandi bebanyak kali ni kan kan..

sand castle? penat buat, lepas tu dilambung ombak, bersa perit dan sedih sekali

lepas tu, tidur dalam kereta. sebab tak bawak khemah, tak bawak tikar haha !

adik-adik aku kalau dah melekat kat laut, sampai besok pun diorang okay. 

masalahnya aku yang tak okay, baru jejak laut sekejap, rasa berpusing pusing dunia aku..

mabuk laut kut *cehh

bangun bangun dengar bunyi aiskrim. i loikeeee

pastuu....







































































duk dalam boot kereta, makan. nikmatnya tak terkata. kekeke. 2 minit lepas tu kena marah dengan abah.

'kau ingat kau ringan sangat ke ngah oii? '



say Subhanallah. seeing the view of the beach make me calm.

thanks to Allah for his creation =)

 p/s: nak sangat rumah tepi pantai. heavennya. aku tak takut dilanbung ombak, marilah membina rumah di tepi pantai. hehe

Facebook

'angah, kurangkan berfacebook, nanti dapat penyakit' - abah

'okay'- angah

Tuesday, 20 November 2012

true story part 4#

this is what i want. this is what we all want.
tapi, masalahnya ada lagi ke?

rujukan


kalau baca Quran, kena berhenti dekat tempat yang sepatutnya, takut nanti makna nye dah lain.
ha, selalu aci redah je kan baca, berhenti sesukahati jantung dan perutmu..
take this for reference

thanks facebook =)

about me, maybe?

banyak benda yang kita tak tahu dan perlu tahu. banyak benda tentang diri sendiri yang kadang kadang kita tak tahu. macam aku. *cehh, macam lagu pulak.

dah pakai internet free ni, aku pun manfaatkannye lah. cewahh. tak tahu lah istilahnye. kalau baca-baca blog orang tu aku tahu lah nama dia blogwalking. tah kalau searching searching ni internet jogging kot...

hasil duk tekan tekan search kat pak cik google tu ..aku pun pelik, kenapa semua orang nak ambil google tu jadi pak cik angkat dia, dgn aku aku sekali dah terpengaruh. hesy, tak boleh jadi ni. marah pak cik-pakcik kandung aku yang tah berapa orang tu sebab aku menduakan dorang.pakcik sendiri pun tak ingat. banyak benda kena ingat. password facebook lain, password twitter lain, password blog nye lain, tagged lagi.. hah, sebut semua laman sosial yang kau ade jah oii

aku jumpa lah fakta ni. fakta yang buat aku tertarik, menarik kau memang the bomb lah. fakta anak nombor 2. kalau korang bukan anak no 2, tak payahlah sibok nak baca, takde kaitan pun, go and searching for yourself lah ye. hihii

aku kalau baca mende alah macam ni, mmg wajibulghunnah aku buat analisa. kononnye, nak tengoklah betul ke tak dengan aku. cewahhh, nak nilai diri sendiri nampak

FAKTA UNTUK ANAK NOMBOR 2 :

ANAK MANJA EMAK ♥

sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. ^^ 
(tak tahu, nampak nye kena tanya emak. yang penting, aku bukan anak manja yang sikit sikit ngadu kat mak)




ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia aje yg betul.dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg KETEGAQ.kemahuan dia kuat.kalau buat sesuatu sungguh-sungguh.kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.
(betul. semua betul. rasa nak right je besar besar pakai pen merah. sekali pakej dengan 3 bintang)




TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 2 ni dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia.
(betul. pujuk emak pun aku tak reti. pakwe tak tahulah sebab tkde pengalaman)




BERCINTA
dia kalau bercinta, sangat setia.sanggup berkorban. :D
(pending dulu, cek balik 8 tahun kemudian)




HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang.kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah.degil tak boleh toleransi.
(betul. sebab aku tak suka warna kelabu)




HATI
Anak no 2 ni juga nampak aje keras.tp hati dia lembut.SATU lagi pe'el dia.dia tak boleh ditegur.
(betul. walaupun aku selalu cop diri sendiri ni lemah lembut, tp hakikatnya aku kasar.)




BERDIKARI
Very independent.memang betul.tp kalau terlebih independent pun payah.mudah bergaul.very take care.
(betul. suka buat keputusan sendiri walaupun kadang-kadang salah)




ARAHAN
Anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan.dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.
(betul. aku tak suka diarah. aku juga pernah bercita-cita nak jadi CEO syarikat macam dalam novel, ala-ala bos gituhh)




PEMAAF & CARING
tidak dinafikan anak no 2 ni pun pemaaf dan caring.TAPI awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah.
(betul. kalau aku marah, asap volcano keluar, magma bersedia memuntahkan laharnya...)




PAKAIAN
Nak semua up to date.semua nak kemas.
(betul. sebabnye aku suka beli baju tapi tak pakai pakai. hahaa)



pokok pangkalnye semua betul. siapa lah yang buat fakta ni, pandai betul dia. aku pun nak menuntut ilmu psikologi lah. macam best je.. hehe  

Saturday, 17 November 2012

shopping

Shopping barang2 dapur pada hari Sabtu di Giant adalah satu perbuatan yang bangang. nak nak pulak tu dengan mak.

mak kalau dah shopping, tak pandang aku dah.

Extravagant!

every women posses to do this. why they not just grab and leave...?

merana aku 2 jam

Ya! Tadi gua buat kerja bangang.

Mujur je gua tak curi trolley Giant tu.

Friday, 16 November 2012

tinggi.

aku ni selalu nak tinggi. asyik nak tinggi. sindrom nak tinggi. semedang je nak tinggi.. bukan tak bersyukur. alhamdulillah, bersyukur ke hadrat ilahi sebab mengurniakan fizikal yang sempurna. rendah tu satu kelebihan. banyak kelebihan yang rata-rata uolls tak tahu. ecececewahh

pasal tinggi tu, saje nak tengok rupa sendiri bila tinggi. hakhak

suatu hari yang hening, mak aku tanya berbunyi begini..

'kau nak tinggi tak?' tanya emak
'kekadang tu nak jugak, hehe macam mana?' balasku begitu teruja

'ada alat bantuan untuk tggi..nah, ce try ni ' arah emak.

 sambil menunjukkan sepasang kasut tumit tinggi kaler apa tah aku pun dah tak ingat. buat ape nak ingat, buat perabih sel otak aku je.

'oh tak pe lah mak. sorry to say sorry to say no to high heels' tolakku sofan

footnote: aku serik pakai high heels. longgar skru skru lutut hingga ke buku lali. hazabnye hanya Allah yang tahu. kesimpulannya, aku kahwin nanti pakai crocs je lah =P

Tuesday, 13 November 2012

bangang

hari ni aku bangun awal. satu pembaharuan.

selalu time time ABC (Allah Bagi Cuti ) ni aku melantak tidur sampai tengahari.

sampai madonna dah menyanyi. itu memang leceh

pernah gak mak aku simbah air. pehh cara tradisional.

tapi hari ni aku bangun sebab adik aku nangis.

kuat gila. pernah dengar tak orang nangis smbil jerit jerit? macam tu lah dia.

siap tendang tendang pintu lagi.

pintu bilik abang dia aku rasa.

aku tarik nafas panjang panjang, dalam-dalam sebelum mula nak keluarkan suara singa garang

tiba-tiba aku dengar..

'kongsilah kucing ni dengan aku' kata abangnya..
'ala, aku taknak la' jerit si adik sambil mengongoi sambung tangisnya

this is bangang. this is totally bangang okayy. they fight just for a cat?

dan yang paling bangang, adakah kucing adik aku yg hilang sebulan yang lalu tu dah kembali?

lantas aku bangun tak tido-tido sebagai langkah berjaga-jaga

mana ada aku takut kucing !

perasan

perempuan mudah perasan.

perempuan  mudah perasan yang seseorang pakwe tu mudah jatuh cinta pada dia.

Pantang ada pakwe handsome , dia akan cepat perasan yang pakwe tu dah suka pada dia.

pakwe dalam tb pn jadi -.-

Ingat, kalau tiba-tiba, ada pakwe senyum pada kita, ingatlah wahai para ladies sekalian, kita mudah perasan.

answer me

kalau kita makan kat mamak, pastu terus blah tanpa bayar.. makanan yang dimakan jadi haram

what if,
kita masuk public toilet, tak bayar, adakah air kencing kita juga dikira haram?

p/s: nak ajukan kat ustaz azhar, tp takut kena gelak. realiti