posted of watching someone if you do not know her temperament. do not judge a person as you evaluate a tree that they could produce a leaves or not. Allah is Just, He is more aware of everything..

Thursday, 25 October 2012

i'm not

i wonder why people like to judge other,

hey, come on lar...

dont judge the book by its cover,
dont judge the food by its colour,
dont judge the day by its weather.

3 simple quote which have the same meaning yeah. :)

as you, as me, we both not a judges. but then, why we keep to judge people? for instance, you may think, all the free hair women which didn't covering their aurat tu semua perangai tahpape. but, who know all this girls sembahyang cukup 5 waktu? compare dgn yang tutup aurat tp smbahyang tak terjaga. what i'm trying to do is not criticism other[s]. its just an example for today. its JUST okay, its JUST :)

yet, i want to make some clarification about me, myself and I, hihi

  • i'm not immature. i'm just too young for my age.
  • i'm not weird. i'm unique. weird is just to harsh i think
  • i'm not fake, trying to be honest :)
  • i'm not hypocrite, but  i am good in acting.
  • i'm not talkative. i just got an awesome thing to talk about.
  • i'm not attention seeker, you are pathetic.
  • i'm not stalker. you, who publish everything.

just accept differences and stop condemning =P
 i love uolls ..

sincerely,
me 


footnote: lupa lah surat tk rasmi, sign belah mana

Tuesday, 23 October 2012

excuse me?

me: eh, kau minum air ape tu?
she: air carrot susu



*****Silent****


she: eh, tak nak ke? sodapp ni (gaya beriye)
me: tak mau
she: tak nak ke tak makan carrot
me: tak makan..




guess what she said??






she: pelik je, muka macam rabbit tak makan carrot
me: sadap lu sadap !Mother F

p/s: Mother F stand for mother father yaww. budak baik, mana ada mencarut



Thursday, 18 October 2012

my sindrom

assalamualaikum w.b.t..

aku ni ada satu penyakit pelik. penyakit dari kecik sampai lah aku matang, 19 tahun ni. eh, still 18. bulan dobelas kang baru masuk 18. maseh sweet 18 gituhhh.. hihi  =P

penyakit aku datang bilamana aku keliru mana satu kanan mana satu kiri. mana satu left mana satu right. sindrom ini juga dipanggil bengapleftorright phobia.

ada lagi satu penyakit yang kerap merasuk diri aku. aku fikir sindrom orangkuatsesat. penyakit ini dikhuatiri sangat berbahaya dan memalukan dek kerana aku jadi bahan berhari-hari lamanya. ape lagi, bahan gelak uolls!

okay, let look a few of situations. fahami dan hayati dan bersama-samalah kita memikirkan penawar bg sindrom-sindrom ini.

situasi pertama :
SO : eh, farahin, aku nak sampai rumah kau ni
ME: hah, skarang kau kat mana?
SO : aku kat jalan murni ni, tapi aku lupa lah jalan rumah kau. belok kanan ke kiri?
ME: alaaa, kau jalan je la sampai nampak bukit tinggi. tinggi sangat mcm gunung everest
SO: yela, nak belok kanan ke kiri??
ME: ala, kat situ lah yang ada bukit tu.alaa, alaaaa....
SO: dari jalan murni ni, nak belok mana?
ME: belok la mana-mana yang kau suka, asal jumpa rumah aku..

*gagang diletak kasar

situasi kedua:
ME: hallo, nad. aku kat blok kau ni. kau bilik berapa ek? aku lupa laa
SO: aku bilik 2.7
ME: dah, aku kat depan bilik 2.7. cepat la keluar
SO: aku dah keluar la ni, kenapa aku tak nampak kau?
ME: aah lah aku pun tak nampak kau
SO: kau kompem je kau kat blok  E
ME: SETAN !!

*situasi berlaku di blok F .situasi tamat dengan membawa hati yg lara

Wednesday, 17 October 2012

pakwe utk 3 bulan

Aku dulu pernah ada cita2 nak ada pakwe yang nak mati lagi 3 bulan.

Supaya aku boleh jaga dia sampai hujung nyawa dia.

Aku nak tau rasa dia macam mana.


Bulan pertama aku nak bawak pakwe tu travel pusing dunia.

Bulan kedua aku nak ajak dia buat semua benda yang nak dia buat.

Bulan ketiga, aku nak belajar terima yang dia bakal takde.
 


Tiap malam sebelum tido aku akan bacakan dia satu cerita pendek.

Lepas tu aku akan buat satu magik.

Tak jadi pun takpe, janji dia hepi. Dia mati pun hepi.


Hari pertama bulan keempat, pakwe tu dah takde. Dia mati.

Gamaknya apa aku rasa hari tu ye?

Mesti aku sedih kan?


Cukuplah 3 bulan.

Aku hepi. Dia hepi.

Lama2 nanti dah tak best.

Jadi, aku akan ingat 3 bulan tu sampai aku pulak mati.

Kan?


Peh. Pikir hal tu pun dah boleh buat aku sedih,

Kalau betul2 ada, macam mana la pulak rasanya ye.

Masalahnya ada ke pakwe lagi 3 bulan nak mati ni?

we won !



after hardship[s] and challenge[s],
Allah help us..
say Alhamdulillah =)