posted of watching someone if you do not know her temperament. do not judge a person as you evaluate a tree that they could produce a leaves or not. Allah is Just, He is more aware of everything..

Friday, 6 July 2012

MaseKecikDulu

Assalamualaikum w.b.t dan salam hari raya, eh eksaited kau !

di malam yang bahagia ini sebabnye pon kan hari ini kan itu aku kan makan 2 kali kfc kan.. *tak ada kena mengena*

hari ini marilah kita mengimbau masa kecik-kecil muda baby-baby lagi. banyak kenangan masa kecik-kecik dulu. bila dah menginjak dewasa ni, banyak komitmen kita kena hadapi. tak campur lagi kerja dan masalah yang semakin hari semakin berganda-ganda. dari dua menjadi empat, dari empat menjadi lapan dari lapan menjadi berjuta-juta lemon, orange, tembikai dan langsat..

masa kecik, tak sabar nak besar bila dah besar baru kau tau betapa indahnya zaman kecik-kecik walaupun time tu cuma ada congkak je.. zaman sekarang, fuhh baby baru lahir dah pegang i-pad. serba serbi berteknologi.. kecik-kecik nak main laptop, handset . itu menjadikan mereka lalai. sibuk dengan alat-alat canggih je sampai hilang minat dengan buku. eh maaflah, saya beremosi sekejap..

nak list kan kat twitter, macam banyak sangat je. nnt ada yang marah pulak

#MaseKecikDulu,  kena paksa makan appeton
#MaseKecikDulu, sorokkan rotan abah kat bawah katil
#MaseKecikDulu,  curi-curi makan jagung time puasa
#MaseKecikDulu,  buang jemput-jemput bawang bawah meja
#MaseKecikDulu,  jatuh katil, gigi patah dan jadi rongak
#MaseKecikDulu,  pernah hilang dalam lif
#MaseKecikDulu,  tak suka barbie doll
#MaseKecikDulu,  naik basikal langgar tongsampah
#MaseKecikDulu,  main masak-masak guna pasir dan bunga
#MaseKecikDulu.  letak sticker kat perut
#MaseKecikDulu, aku panjat pokok jambu kena marah dgn nenek
#MaseKecikDulu, selalu pau atuk
#MaseKecikDulu, muka aku comel
#MaseKecikDulu, nak jadi dokter tp sekarang...
#MaseKecikDulu, aku gi sekolah naik bas yg semua orang keling
#MaseKecikDulu, aiskrim Malaysia baru seposen
#MaseKecikDulu, tak suka basuh kasut
#MaseKecikDulu, pecahkan balang kuih raya mak cik
#MaseKecikDulu, buat-buat sakit sbb nk ponteng sekolah
#MaseKecikDulu, aku main congkak asyik kena tipu je
#MaseKecikDulu, kena piat telinga masa belajar bahagi
#MaseKecikDulu, mak abah aku garang gila woi
#MaseKecikDulu, mandi muntah kawan. aci ke baju dia tak kotor langsung tp aku??
#MaseKecikDulu, buat huruf d jadi b
#MaseKecikDulu, selalu dapat nombor 1
#MaseKecikDulu, memang best sangat

Sudah cukup sudah, kalau bab list panjang-panjang macam ni serah je pada aku. kompem-kompem juara tanpa bertanding. muahahah! tapi serius beb, rindu gila zaman kanak-kanak. sekarang ni kalau buat perangai kanak-kanak, kena bebel je dengan mak abah. kalau dulu buat perangai kanak-kanak mak abah tak marah pon. yela, dah memang kanak-kanak maka wajarlah kau berperangai keanak-anakan =pp

zaman remaja dengan zaman kanak-kanak adalah dua zaman yang berbeza. sampai masa, aku rasa macam nak menyelam ke dasar lautan dan tidur 2-3 hari sebab letih sangat. tapi banyak benda lagi yang aku kena buat selagi cita-cita aku tak kesampaian, jadi belum boleh berehat dengan sesuka hati nye

k peeps gudnight. sweet dream.

1 comment: