posted of watching someone if you do not know her temperament. do not judge a person as you evaluate a tree that they could produce a leaves or not. Allah is Just, He is more aware of everything..

Sunday, 27 May 2012

of gemuk

dear blogreaders,

'hey you, gemuk dah?'

okay aku tipu. mane ada pakai i-you dengan member-member. but one thing, hampir kesemua cakap macam tu bila jumpa aku. gemuk sangat ke aku? sekarang ni aku sengaja memeningkan diri dengan memikirkan aku kurus atau gemuk. ada yang cakap gemuk, tidak ketinggalan juga yang ckp kurus. ada yang cakap aku kurus cuma pipi berisi sikit. ye, memang kalau aku gemuk, pipi aku akan kembang berinci-inci..apa-apapun, aku rasa aku dah gemuk. haha

azam saya kali ini untuk mendapatkan perut yang kecil, bukan perut macam mengandung 9 bulan baby tak keluar- keluar. lemas nanti baby tuu.

by the way, ada yang cakap farahin makin berseri-seri. aah nak aje aku jawab memang berseri sebab tengah bahagia mengandungkan lemak-lemak tepu.

tak tahu nak gembira ke tak.. sebab dulu masa zaman kekurusan sibuk nak berhijrah ke zaman kegemukan. bila dah gemuk sibuk nak kurus. memang betul manusia. tidak pernah pueh hati dengan apa yang kita ada.

setelah dikaji, ku mendapati semua ini berpunca dari diri sendiri dimana tahap kemalasan berexercise | bersukan | berjogging |mengamalkan diet yang seimbang semakin berganda dari masa-ke semasa. mana tak dapat gemuk free bila mana ekau sukan sekali satu sem. satu sem 6 bulan. 6 bulan sekali baru nak jogging sana jogging sini. jogging main-main pulak tu.

balik kelas dah pukul 4. dari jam 8 sampai 4. balik dah lepak. lagi-lagi aku lebih mementingkan tidoq dari segala-galanya. fuhh, tak kira pulak pemakanan yang tak seimbang. sebabnye, hari-hari aku makan ayam. bila berjauhan dengan mak yang merupakan pakar nutrisi aku tu memang enak lazat berkrim je la aku sebat ayam. hantu ayam, macam ini la. oh tidak tidak! saya memang tak kawan dengan sayur-sayuran.




No comments:

Post a Comment