posted of watching someone if you do not know her temperament. do not judge a person as you evaluate a tree that they could produce a leaves or not. Allah is Just, He is more aware of everything..

Saturday, 26 May 2012

money money money

assalamualikum w.b.t..

selepas dapat syarahan percuma dari abah yang tajuknya pentingnya pelajaran, di mana pelajaran merupakan harta yang paling penting, terpenting, amat penting yang boleh mengubah hidup. sempena along dah konvo, aku akan dapat result 4 hari lagi, uda yang merupakan SPM candidates, dan ila yang akan menduduki UPSR bulan 9 nanti memang biasalah dapat bebelan, syarahan, ceramahan, nasihat, kata-kata perangsang dan tak kira lah ape juga perbendaharaan kata yang korang nak gunakan ye..

abah cakap bukan senang nak cari duit. its all about the money money money.. you know what? bukan nak cakap yang aku ni mata duitan, tapi nak cakap pon boleh jugak lah.. haha tapi siapa yang cakap duit tak penting tu dia memanglah tergolong dalam orang - orang yang cetek pemikiran.

 'when poverty knocks the door, love flies trough windows' .. tak faham? '
 ' apabila kepapaan mengetuk pintu, cinta terbang melalui tingkap'... faham?

aku rasa tak perlulah aku membuat ulasan dengan lebih lanjut ek? mesti faham punya.. pastu kan pastu abah tetiba cakap pasal ni.. tapi yang dibawah ni macam konklusi aku sendiri. biasa la, ni namanya fikiran terjauh over jauh gila..

Makanan = RM 9-10 sekepala. Ini kalau pakai katering.

Lembu = RM 2500 seekor kalau betina, kalau jantan dalam RM1800 dah boleh tumbang

Kerbau = RM3000

Unta = RM4500

Llama = RM 6000

Khemah = RM 3000-4000 belum termasuk kain berjurai-jurai menyembah bumi dan juga lampu  bergemerlapan

Pakaian pengantin lelaki = RM300-400 (kalau sewa dekat mak andam lebih kurang juga)

Pakaian pengantin perempuan = RM300-400
Kalau pakai t-shirt = free + pelempang

Baju nikah = RM100-200 
kalau pakai kain pelikat sahaja = imam pun lagi hensem

Upah juru gambar = RM3000-4000 
Suruh akak yang ambil = Free tapi nampak kepala je

Kad Kahwin = RM300-400 ikut jumlah
Facebook = Free

Krusus kahwin = RM80-100

Sewa tempat = RM 1000-2000 (ikut tempat)
bulatan kluang = free

Hantaran = RM1000-1500

Wang Hantaran = pehhhh

Cincin = pehhhh

Belanja Rombongan Meminang = RM500-1000


p/s : korang rasa ade kena mengena ke? sbb aku pon mcm blur sikit nie. haha

No comments:

Post a Comment