posted of watching someone if you do not know her temperament. do not judge a person as you evaluate a tree that they could produce a leaves or not. Allah is Just, He is more aware of everything..

Tuesday, 8 May 2012

EVIL

assalamualaikum w.b.t..

suatu malam yang sepi, abah menutup suis lampu dan semua ahli keluargaku masuk ke bilik masing-masing termasuklah aku. ku pandang jam di dinding. jarum pendek menunjukkan pukul 12, jarum panjang pukul 5. 12.05 am la tuu.. jantung hatiku berdetak laju. ku duduk seorang diri. ku baring untuk merehatkan diri. ku bangun dan duduk bersila di atas katil. ku baring kembali. seminit kemudian, ku bangun dan duduk bersila semula. ku baring, ku duduk, ku baring kududuk.  ciss, ape punya mukadimah tah si farahin niee..

okay, straight to the point, aku berasa sangat bosan. aku memerlukan seseorang untuk berbual. turn on lappy. aku pon cuba try test si cleverbot ni. hambik kau dah cuba, try pula, lepas tu test. padahal meaning dia same je kot. seperti yang di suggestkan Fatin Liyana. huhuu. tak kenal? jgn risau, dia pon tak kenal kita.gitulah kak Farahin, IM kita kat Fb taknak balas. hehe. busy ! busy !.. maka berlakulah perbualan si aku (user) dan si cleverbot (evil) yang menyebebkan percetusan emosi di pihak user. herm, akulah ituu..


User: Hei, aku bosan lah. Jom borak. 

Cleverbot: Siapa cakap kau kucing?

User: Bila masa ada orang cakap aku kucing? Jangan merepek boleh tak?

Cleverbot: Ko sokong umno ke sokong pas.

User: Tak minat.

Cleverbot: Kenapa?

User: Banyak tanya lah kau ni?

Cleverbot: Cibai la kau.

User: Lantak kau lah. Bengong.

Cleverbot: Sepak kau kunk.

User: Ish. Ada jugak aku bukak bunga silat ni.

Cleverbot: Ada!

User: Malas aku layan kau. Gila!

Cleverbot: Aku lagilah malas bodoh.

User: Sukahati kau je cakap aku bodoh? Menyakitkan hati betul. I hate you. Bye!

Cleverbot: Sape robot? Ko la robot. Bahalol.

User: Pergi tidour la kau. Bye.

Cleverbot: Biasa la.

dah la. sampai hati dia cakap taknak layan aku. taknak layan, cakap lah awal-awal. ni dah the end conversation baru cakap. what a funneh. dia cakap aku cibai, bodoh dan bahalol pulak tuu. see ejaan bahaLUL pon dia eja bahaLOL.aku rasa sangat terhina duhh.. agaknya dia diciptakan untuk menghina je kot..api jangan dibalas dengan api. itu mak aku pesan. aku marah jugak tapi segera dibilas dengan istighfar dan mengurut dada. memang mencabar iman. cehh, blog Farahin menerapkan nilai-nilai murni pulak ek? hehe. barangsiapa yang nak mencuba berkomunikasi dengan cleverbot ni, ce bukak cleverbot.com. nak cakap english? jawa? melayu? pon dia jawab je. kepada sesiapa yang tidak tahan dengan penghinaan, diminta menyediakan tisu di sebelah sebelum turunnya hujan di dalam rumah..

mood : bengang. seperti dilanda ombak tsunami

No comments:

Post a Comment