posted of watching someone if you do not know her temperament. do not judge a person as you evaluate a tree that they could produce a leaves or not. Allah is Just, He is more aware of everything..

Wednesday, 22 February 2012

pengajaran minggu ni

dear blog-readers,
pengajaran minggu ni adalah;
 

  • jangan datang lambat ke kuliah ,tutor dsb 
jgn datang lambat ke kuliah, tutor math. ini adalah warning drpada membe2 aku. haha. sebab aku yg lambat turun.. dorang sekali kena denda. tutor pernah kena lah dalam berapa kali. dendanya bukan berat pon. cuma diri kat depan kena buat persembahan. tak kesah lah ape pon. tapi sekalu lambat kat kuliah, kesedaran terus meresap dalam jiwa. ahaks!  mana tak nye. kena buat persembahan untuk satu kuliah tuuu

  • jangan salah jawab!
situasi ini adalah semasa tutor biology
lecturer : dah hafal esei belom?
aku dengar: dah amik lesen belum?

aku jawab dgn yakinnya ...belum. budak2 tercengang. aku pon pelik

lecturer: bila nak hafal?
aku dengar ; bila nak amik?

aku jawab dgn lantangnye.. lepas habis matrik. budak2 dengan lecturer sekali ckap 'hah?'


aku trus pelik dan saat itu baru aku tersedar yg aku dah salah dengar dan sekaligus salah jawab. ketua kelas pesan 'biar tak cantik, jgn pekak'... bikin maluu saja. rasa nak sekeh je dia. aseleheh betul ler!


  • jangan salah masuk kuliah
ini juga perkara memalukan. memang aku pasti itu lecture hall aku. tapi rupa-rupanya ada kelas lain tengah belajar. turn kelas aku lepas kelas diorang. rupanya, jam baru pukul berapa. malu lagi sbb kena tegur aka ejeks dgn budak kuliah tu. nasib baik blom jalan cuma bukak pintu je. rasa nak kepala kat dinding. kalau boleh, time tu jugak aku nak jd invisible woman. nak tau malu nye camane, cubalah try. haha
kawans yang sporting, best
kawan gaduh, bukan kawan menangis. hahahahaks!


     that's entry for today. bye-bye (kenyit mata sikit)

2 comments: