posted of watching someone if you do not know her temperament. do not judge a person as you evaluate a tree that they could produce a leaves or not. Allah is Just, He is more aware of everything..

Wednesday, 8 February 2012

nak tinggi

dear blog-readers,
first of all, alhamdulillah. tak sangka plak blog aku ni ada org baca. guess what? ada yang buka blog aku tiap2 hari. haha. terasa tak? terasa tak siape yang kena tu? tak de ramai sgt pon, ada lah dalam dua tiga org jee. siap suruh aku update tiap-tiap hari. gila ka? hihi


dah la aku tengah bengang ni. eee. menyampah betul. tak de keje lain agaknya. pergi lah sapu sampah ke, mop lantai ke, lap tingkap ke, iron baju ke basuh baju ke. *semput aku list satu-satu. tak habis2 nak buat aku sakit hati. nak kata tak byk kerja lain yang lebih berfaedah kat dunia ni, byk lg kerja lain. heyy, sakit hati aku! sama je. yang sorang tu boleh pulak ckp pasal aku kat membe2 dia. mmg nak kena tau faiq tu. berani dia ckp nama gelaran aku kat sekolah dulu-dulu! aku punye lah sebolehnya nak hapuskan, musnahkan, binasakan nme gelaran tuu. eee. tah pape. teringat pulak kat arwah azim sbb dia yang first2 panggil aku cmtu. pastu, heboh satu asrama. hanya kerana sampul buku sejarah tuu. kuat lg ingatan aku. hehe. mana boleh lupa. dah tu, smpai junior2 aku sume panggil cmtu. aku tak suka name tu sbb kalau membe2 laki aku panggil dpn budak sekolah lain, sume ingat aku awek dia.. secondly, nme tu nmpak cm aku ni manja, feminin and gedik laa. nak tahu? lemak bacinn. fikir la sendr. tu pon klu tau lah. boleh pulak dia bgtau kwn2 kolej dia. kalau aku kenal takpe lah jugak. boleh dimaafkan. ni, kenal kat facebook je kot. pastu, entah dia citer hape tah kat membe2 dia smpai semua membe dia add aku. mmg kalau aku jumpa dia, aku cincang 19. kalah mona lisa tau. hebat lg aku. muahaha *gelak jahat


yang sorang ni plak, tah carik ape tah kat wall aku, pastu dia boleh jumpa plak ayat yang memalukan diri aku sendiri. haruuu. aku ni apesal lah kurengg cerdik sgt boleh tulis cmtu. kan dah termalu sendiri. pastu, fadzli tu pon satu. orang dah suruh stop it! stop it jela. ni ejek2 aku lagi. rimas betul lah. mmg skang ni mood aku tgah swing muwing. silap hari boleh ngamuk roomate-roomate aku dgar aku jerit. hehe. kawal. kawal.. farahin cool, baik, sopan santun, lemah lembut.. oh yeahh. berbakul-bakul aku puji dr sendr. al-maklumlah, sape lah nak puji aku mcm tu kan klu aku tak puji dr sendiri. yang aku biasa dengar, sengal la, sewel lah, tak centre la, blablabla. kecik hati tau~ tp aku anggap je tu pujian. ayat nak sedapkan dr sendri je ni. haha


ni lagi bengang. masa kat makmal biol.. nama panjangnyee biology. tetiba cikgu panggil2 nama sesiapa je yang dia suka termasuk aku. pastu, dia suruh gi depan dan berbaris. mmg suspens gila! macam nak kena hukuman mandatori je rasa. otak aku ni dah fikir yg tak lulus bio la, salah jawab ke ape ke. ish! baru sedar yang otak aku ni negatiff je memanjang. uhukuhuk. dah la aku tanye2 cikgu tak nak jwb. aleh-aleh je dia amik gambar kitorang. terkejut aku. bukan nak ckp senyum ke, cheese ke tigaaa ke. time aku tgah emosi2 tu lah. okay je lah kan klu cikgu buat simpan2 ke, wallpaper ke tapi,.. cikgu buat power point dia untuk kuliah. rasa nak hantukkan kepala kat meja je. sbb dah masuk tajuk variation. no wonder lah cikgu pilih budak yang tinggi sgt smpai lah ke tinggi aku. aku paling rendah lah umumnya.  serius, aku rasa aku rendah gila. rendah okay bukan pendek. sensitip ye dgn pendek. haha sensitip ke? dah lali. well, i'm becoming heartless! dah la muka aku kat gambar tu kurang gula, cikgu tayang tau masa kuliah. malu gilaaaaa. lama plak tu. panjang pulak dia nak explain. aku tak sanggup nak tgok gambar kat depan. muahahaha.


macamane nak tinggi ni? boleh tinggi lagi ke? silap cara, kembang jee aku ni. haihh..takpelah. genetic pon genetic lah. nak buat cmane.

p/s: aku tak reti betul lah nak bg no aku kat org2. takut ada, seram ada. kang tah penjenayah mane tah. korang bg cmne ahh?

No comments:

Post a Comment