posted of watching someone if you do not know her temperament. do not judge a person as you evaluate a tree that they could produce a leaves or not. Allah is Just, He is more aware of everything..

Saturday, 14 January 2012

7 jam di pergunungan

dear blogger,
7 jam di pergunungan? waah. gunung mana tu? gunung ledang jela. haha. lawak lah. nak lepas pi gunung tu dah la susah tau? haaa, mmg kini ku rasakan kolej matrikulasi ni seolah2 penjara. erghh..

10.00 am-kenapa mak guard tu garang sgt? haha. kena marah tadi. best gila. tp bukan salah kitorang. salah dia. dia yang dah scan kad, pastu nak ngungkit2 pulak nnti dia kena marah la ape lah. dah tau kena marah buat ape scan. seramm je tgok muka mak cik guard tuh. bengis. nasib tak menitik air mata jernih. haha. aku dah sart baran dan sedih. rasa nak balik bilik je terus time tuh. tak de mood langsung nak keluar. aku ingat membe2 aku pon sama. alih2, aku ditegah balik ke bilik dan keluar. haha. kelakar. masa keluar mmg tak toleh pondok guard lah kan. haha. sebenarnya, pakcik ngan makcik guard tu comel ape. tp klu marah dah tak comel lagi lah. ampun pak ngan mak ! hehe

11.45am-selamat sampai di gunung ledang. alhamdulillah. blablabla, carik tempat. setting jap. siap je. terus berendam. haha. dah macam badak je masing2.. 

1.24pm- naik, makan jap, blabla. pastu turun balik. men renang2. best la. sejuk. pastu lepak2 kat tempat air yg laju tuh. mmg best la. smpai asyik terjatuh dan tergelincir. kaki masing. pehh. cun. penuh lebam. haha tak masuk lagi yg dah nak hampir2 lemas. lemas? yeye je? haha. tak lagi cuma dah dibawak arus dan takley kawal badan la. sbb air kuat sgt. tapi, fatin-kelakar. dia tak dpt kawal badan. dibawa arus kuat kan. pastu tenggelam timbul jap. cm nk lemas. pastu jerit mintak tolong. keadsaan agak tak terkawal lah jugak. nasib baik aku sempat.. sebenarnya, tak sempat. hehe. yg aku sempat tarik hanyalah rambut dia. mmg muka dia dah merah2 kot tahan sakit. tpi tu je yg mampu aku capai. dari dia terus hanyut. rambut pon bolehlah. asal selamat.


hey, namaste



 4.00pm- dah naik. dah siap semua salin2 baju. nak gerak. kol teksi. bye2 gunung. hehe. terkilan tak jumpa puteri. takpe la. kitorang jela jadi puteri. puteri comel *. haha teksi setengah jam. sempat pose maut.

terik2.
bergambar dgn pelapis renang peringkat *tak tau. (kecik2 dah talented. bagus! )
comel :)
5.00pm-tengah kat bandar tangkak. KFC mari. lapar lah. haha. padahal balik tu lalu KMJ dah. saje je. last2 kne pusing balik lah kan.

6.00pm-selamat sampai

8.00pm- mandi. basuh baju. serius best gila kot basuh baju. habis semua aku basuh. cadar, telekung. hehe. best tau main dgn air ni. :P (roomate kata, bukak dobi lah farahin)

9.30-online fb. bergurau senda dgn membe2 kat dlm facebook
         *fatin nak honeymoon kat korea
         *fitri nak honeymoon kat paris
         *farahin nak honeymonn kat disneyland (dorang kata, pelik je, adik aku kata tak romantik). hehe. 
           best ape. nnt nak honeymoon nak bawak satu family, kwn2, sedara mara. lagi ramai lagi best

11.00pm-update blog. oh, nak upload pic mmg slow ler kan. penat menunggu. mata dah kuyu je

11.30pm-tidur. gudnite, geng (with loves)

nota kaki: tak tahu kenapa. tapi penat nye mgalahkan shopping kat melaka. letih. off

No comments:

Post a Comment